Inloggen Account aanmaken

Over relatieproblemen.mirro.nl

Over relatieproblemen.mirro.nl

Wanneer je tevreden bent over je relatie heb je minder last van stress en een goede basis voor de andere dingen in je leven. In de meeste relaties zijn er periodes dat het wat minder soepel loopt. Deze site biedt stellen handvatten om hun relatie gezond te houden.

Je kunt hier testen of en in hoeverre je relatie gezond is. In de zelfhulpmodule krijg je tips en oefeningen. Je kunt je ook laten inspireren door het persoonlijke verhaal van een ander stel. De module doorloop je zelfstandig (zonder begeleiding van een zorgprofessional), op het moment dat het jou het beste uitkomt. Vaak is één van beide partners het sterkst gemotiveerd om de relatie te verbeteren. Als het lukt om je partner erbij te betrekken kun je ook een aantal onderdelen samen doen.

De module gaat uit van gemiddelden. Zo is deze in beginsel geschreven voor heteroseksuele stellen; uiteraard is de informatie tevens toepasbaar voor homoseksuele paren. Verder zijn er natuurlijk ook  variaties binnen en tussen mannen en vrouwen. De module is er niet op gericht normen of waarden op te leggen.  Aan de hand van de thema’s die aan bod komen, kun je zelf bepalen wat toepasbaar is voor jouw relatie.

Relatieproblemen.mirro.nl ontwikkeld door experts

De inhoud van deze site is ontwikkeld door GZ-psycholoog Belinda Kersten werkzaam bij GGZinGeest en Parpajon, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de EFT (Emotionally Focused Therapy) ACT (Acceptence en commitment therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Onderwerpen die in de module aan de orde komen zijn:

  • De liefdesrelatie: als je een tijdje samen bent, kan de liefde op de achtergrond raken. Hoe ga je daarmee om?
  • Jouw relatie: een relatie is als een spiegel. Datgene waar je je aan ergert, zegt wellicht iets over jou. Als je dit scherp krijgt, kun je ervan leren.
  • Communicatie: ook in goede relaties komt ruzie voor. Het wordt pas een probleem als deze zich opstapelen of je niet meer weet hoe je elkaar kunt bereiken.
  • Intimiteit: intimiteit is een manier van dichtbij zijn. Dit kan lichamelijk, emotioneel of spiritueel zijn. Soms raken verlangens zoek en is het tijd ze weer voor de dag te halen.

Stichting mirro

Dit is een website van Stichting mirro. Mirro ontwikkelt en beheert websites met online zelfhulp over verschillende thema’s. Mirro is een stichting zonder winstoogmerk. Meer informatie over mirro vind je bij ‘Over Stichting mirro‘ en op www.mirro.nl.


De liefdesrelatie

Het is prettig om liefde te voelen. Dat geeft...

De liefdesrelatie

Jouw relatie

Een relatie is als een spiegel. Datgene waar je...

Jouw relatie

Communicatie

Een veelvoorkomend relatieprobleem is ruzie...

Communicatie

Intimiteit

Intimiteit is een manier van dichtbij zijn. Dit...

Intimiteit